maanantai 9. kesäkuuta 2014

Helsingissä ollaan!

Kiel jäi taakse ja päästiin purjehtimaankin. Paineltiin ihan kohtuu vauhtia koko päivä, mutta yöksi tuuli tyyntyi ja siirryttiin kone ajoon. Koneella ajeltiin keulapurjeen avustamana kohti Gotlannin Visbytä. Aika kului päivällä auringonpaisteessa ja yöllä tähtiä katsellessa. Musiikista vastasi Volvon tasainen nakutus. 

Ystadin valot alkoivat näkyä toisena yönä ja vilkutin Wallanderille heipat. Kolmen yön jälkeen saatiin jo Gotlanti näkymään ja seurattiin hienoa rantaviivaa Visbyseen asti. Pittoreski ruotsalaiskaupunki olisi pidemmänkin pysähdyksen arvoinen, mutta osalla miehistöstä painoi työhommat päälle, joten pysähdys jäi vain 6:n tunnin mittaiseksi. Ruoka- ja polttoainetäydennykset tehtiin ja yötä vasten lähdettiin viimeiselle pätkälle.

Matkalla Helsinkiin paistoi aurinko ja muutamaa sadekuuroa lukuunottamatta yötkin oli kirkkaita. Koneella tultiin koko pätkä. Hyvä puoli leudoissa tuulissa on se, että kaikki tekeminen veneessä on helppoa. Jopa normaalia. Ruuanlaitto onnistuu ilman suurempia kevätjuhlaliikkeitä. Hangon valojen näkeminen yövahtiin tullessa oli hieno hetki. Maanantai päivän valjetessa näin yhden hienoimmista sateenkaarista. Helsingin silhuetti alkoi hahmottua horisontissa puolenpäivän aikoihin ja Aurinkolahden laituriin kiinnityttiin klo. 16.18. Vene oli turvallisesti uudessa kotisatamassa. 

Laitan kuvia tänne kunhan pääsen kotiin tietokoneen ääreen.

1 kommentti:

  1. Tultiin samoissa aikeissa paria päivää myöhemmin.

    http://fannisailing.blogspot.fi

    VastaaPoista