perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kanavarallia Kielissä

Hollannin Scheveningen (Haag) oli miellyttävä paikka. Ilmat suosi ja ruoka oli hyvää. Englannin kielenkin olivat jaksaneet opetella. Kauppareissu hoidettiin Topin kanssa jo rutiinilla. Puuroa löydettiin uutuutena aamupala pöytään. Ranskalaiset ei ole ilmeisesti puuro kansaa. Lounaaksi on tehty yleensä ruokaisampi salaatti ja päivälliseksi lihaa tai kanaa. Hedelmiä, keksejä ja suklaata voi napostella sitten yövuorossa. 

Tuulet oli edelleen poissa ja ajeltiin pitkiä pätkiä koneella. Hollannin rannikkovartiosto kävi vauhdissa tarkastamassa meidän passitkin. Maanantai-iltana saavuttiin kanavan suulle ja päästiin sulutukseen. Jäätiin heti sulun jälkeiseen marinaan yöksi. Iltasella käytiin vääntään schnitzelit ja aamusta matkaan. Kielin kanava on n. 98km pitkä ja maksimi nopeus on 8 solmua. Koko päivän aurinko paistoi ja hissukseen ajeltiin Kieliin. Yö Kielissä kauppareissuineen ja polttoaine täydennyksineen. Perusjuttua. 

Itämeren puolella päästiin vihdoin purjehtimaan. Tuulta oli n. 7m/s, mutta suunta oli taas vastainen. Luovimalla eteenpäin ilta ja yö. Sitten taas kone käyntiin. Nyt kun tätä naputtelen, niin saavuttiin Ruotsin aluevesille. Pari vuorokautta vielä, niin ollaan Visbyssä. Nyt tuuli on kääntynyt, mutta tosi alhainen. Jospa se tästä, eiku kemiläisittäin: Ei se siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti