perjantai 30. toukokuuta 2014

Vastatuulta...

Jaahans... Ranska jätettiin taakse ja syöksyttiin Englannin kanaalin syövereihin. Alku oli myötävirtaa ja sopivaa sivumyötäistä, joten rikottiin kymmenen solmun nopeus kevyesti. Päivän mittaan virta kääntyy, mutta harmiksemme tuulikin kääntyi. Koneella ajeltiin ja kryssittiin ihan huolella. 

Doverin ja Calain välinen lauttaliikenne oli aamusta vilkasta, joten väistämissääntöjä sai kerrata ihan huolella. Ilman rannikkovartiostoa selvittiin, mutta vauhti ei päätä huimannut. Koneella puskettiin vastatuuleen koko yö ja Den Helder jäi haaveeksi. Rotterdamin ympäristössä väisteltiin sitten rahtialuksia ja tuulimyllyjä. 

Haagin satamaan saavuttiinkin illalla. Vuorossa suihku ja pyykinpesu. Aamusta kauppakierros ja polttoaine täydennykset. Ennuste lupaa lisää vastaista, joten Volvon 28hv mylly saa jauhaa. Reilu 200nm on matkaa Kielin kanavalle, joka on seuraava kohde. Kanavassa menee pari päivää ja siellä ei saa liikkua yöllä, joten siellä sitten bratwurstia ja olutta. Toki jotain positiivista on eli arska paistaa. Vettä satoi Englannin kanavassa, mutta aina kai siellä sataa... :) 

Lopuksi vielä korkkaamaton (nyt Haagissa korkattu) matkaeväs nollapiiriltä! :)

1 kommentti:

  1. Moi, enpä arvannut että noinkin paljon vesiteitse kulkevia. Ottakaahan
    unilääkkeeksi "napanderin" verran vaan...Vettä satoi eilen ja tänään toivotaan aurinkoa juhlijoille. Onnekasta matkanjatkoa, tv. äiti

    VastaaPoista