torstai 15. toukokuuta 2014

Minnehän se tuuli taas kuljettaa?

Taas mennään!

    Kaksi vuotta sitten Atlannin yli purjehdus päättyi Irlantiin, joka oli myös henkinen päätös koko pitkälle reissulle. Nyt on sitten vuorossa se loppu pätkä. Tammikuussa vasta kipsattu jalka huusi vielä hoosiannaa, mutta sähköpostiin kilahti mieluista tekstiä: 

Tervehdys!

"Olen tuomassa purjevenettä Bretagniasta Suomeen. Lähtö olisi toukokuun puolessa välissä, viikolla 21. Itse olen varaamassa keikkaan kolme viikkoa.

Tarvitsen mukaan purjehtijoita ja hyviä tyyppejä. Jos asia kiinnostaa, niin ollaan yhteyksissä. Myös lyhyemmän pätkän voi olla mukana, mutta erityisesti tuo väli Atlannin rannikko, Englannin kanaali ja Pohjanmeri on tärkeä. Vene on Beneteau First 35, vuosimallia 1983.

Reitti olisi alustavasti Vannes, Cherbourg, Calais, Den Helden, (Helgoland), Kielin kanava, Borgholm, Gotlanti, Utö ja Helsinki."

Pakkasterveisin

Samppa

No ei tarvinnut montaa sekuntia miettiä miten se kesäloma toimii! Nyt on pakkaaminen käynnissä ja ensi maanantaina (19.5) on edessä lento Pariisiin ja junamatka Vannesiin. Pari päivää menee veneen viimeistelyhuollossa ja sen jälkeen irroitus. Alustavasti tehdään muutaman päivän legejä ja pompitaan kohti Helsinkiä. Ensimmäinen stoppi on kuulemma Guernsey. Sen jälkeen edetään kelien ja ennen kaikkea fiiliksen mukaan. 


Ensin haetaan hyvää karmaa Jyväskylästä ja sitten Helsinkiin. Päivittelen tätä blogia mahdollisimman tiivisti. Stay tuned!


2 kommenttia:

  1. Niin, monille reissuille olet lähtenyt keski-Suomen pysähdyksen kautta :) Tervetuloa nytkin!

    VastaaPoista
  2. Turvallisia kilometrejä niin maalla kuin merellä, kirjoittelemisiin,
    äiti

    VastaaPoista