torstai 24. marraskuuta 2011

Melkoinen Mazatlan ja symppis San Blas

La Pazista lahdin lautalla kohti Mazatlania. Meksikolainen homolossihan se oli. Ai etta tuli, niin finnlinkin lautat mieleen. Karvaisia rekkamiehia paatti taynna ja meininki muutenkin samanlainen. Olin omieni joukossa. Lippuun kuului ruoka illalla ja aamulla. Linkin ruoka on ehka hitusen parempaa, kun aamupalaksi oli maksaa ja tacoja. Ei paljon naurattanu. Siina illan kahmassa tutustuin saksalaiseen pariskuntaan, jotka olivat pyorailemassa Alaskasta kohti Etela-Amerikan karkea. Huhtikuussa olivat Saksasta lahteneet ja takaisin aikoivat olla joskus kevaalla 2013. Paljon on poljettavana, mutta sopivan rauhallinen tahti. He eivat olleet saanet varattua hyttia. Mulla oli hytti kolmelle ja yksin matkaavana kaksi punkkaa hytissa oli vapaana. No sopuli sialle antaa, joten jaoin hyttini saksalaisten kanssa ja samalla sain hieman hytista maksaamaani rahaa takaisin. Eurooppalaista yhteistyota sanon ma!

Nelja yota maltoin Mazatlanissa hillua. Joskus kaupunki on ollut vireakin turisti kohde, mutta nykypaivana ei ehka ole enaa kukkeimmillaan. Toki Jenkkeja nakyi, mutta ikakeskiarvo heiluu paalle 60:n. Oman ikaista seuraa piti sitten lahtea hakemaan jostain muualta. Baaristahan sita loytyy. Eksyin muutaman mutkan kautta Mazatlanin On The Rocksiin, jossa paikallinen bandi tykitti cover biiseja. Tuli Metallicasta - Santanaan. Aika hyva meno saatiin aikaseksi. Muutama tequila, niin alkaa se espanjakin luistamaan.

Mazatlanista lahdin kohti San Blasia. Bussilla ensin Tepiciin ja siita jatko sitten perille. San Blas on pikkuinen  vanha kalastaja kyla, jossa on n. 12000 asukasta. Paikka on erityisesti surffareiden suosiossa. Saapuminen meni iltapimealle, joten melkeinpa ensimmainen majatalo mika kohdalle osu, oli tuleva yosijani.

Mazatlanissa olinkin kahdenvaiheilla tulenko tanne, vai jaanko sinne selvittelemaan moottoripyoran ostoa. Tapaaminen oli paikallisen saatajan kans jo sovittu. Luultavasti tahan olis tuhraantunu pari paivaa. Eniten siina alko epailyttamaan, miten vakuutukset ja saako silla pyoralla sitten ajella ihan vapaasti muissakin maissa. Toki siina olis koko reissun luonne muuttunut ihan taysin. Kiire oli osasyyna, kun se mopo homma tuli vahan akkia, kun satuin varaamaan kielikurssin ensiviikolle Guadalajarasta. Periaatteessa tama paikka olis siten jaanyt valista. Takaisin mopoihin. Ajatus moottoripyoralla kiertamisesta on ollut jo suomesta asti, mutta nyt se herasi uudestaan, kun satuin vaan kierteleen kauppoja ja yhdessa oli mopoja sitten myytavana. Uusia vehkeita ja niista suurin eli 200cc3 olis maksanu n.1800e. No taman saatajan kautta oli tarkoitus sitten katella kaytettyja ja hieman isompaa, kun kerran matkaa olis tarkoitus taittaa. Peruin sen tapaamisen, kun kohtalo paatti toisin. Eli aamulla nakkasin lantilla, ettako San Blasiin vaiko mopokaupoille?? No San Blasissa ollaan.

Viikon verran kestaa se intensiivi espanjan kurssi ja majoitus on koulun vieressa mehikaano perheen luona. Opetusta on 4h paivassa. Yhteensa koko lysti maksaa n.300e. Toivottavasti jaa edes jotain muistiin niin on sitten mukavampi kulkea. Siinahan on toki viikko aikaa saataa vaikka se pyora sitten alle... Palataanpa asiaan sitten kesken koulunkaynnin.

Kommenttia sais muuten laittaa ostasko sen pyoran vai jatkaisinko julkisilla? Liikenne Meksikossa on ainakin aika yllattavan rauhallista.

3 kommenttia:

  1. Moi, Ihan erilaisia kohteita kuin tavallinen turistirysäpaikat joita kuljet. Olen kyllä sitä mieltä, että julkisilla, siinä voi samalla jutella ja oppia kieltä ja käyttää sitä. Taitavat olla puheliaampia kuin me suomalaiset ja sinähän kyllä tuut juttuun kenen kanssa vaan. Onko ruoat
    olleet hyviä mitä olet syönyt.Ainakin erilaisia.
    Käynpä katsomassa Meksikon karttaa jotta osaan paikallistaa missä olet. Onnea opintoihin! Äiti

    VastaaPoista
  2. Elä sitä mopoa, osta saman tien joku vanha Peterbilt tai Freightliner isolla hytillä, niin olet tosiaan kuin kotonas, eikä tartte majotuksestakaan enää huolehtia. ;)

    VastaaPoista
  3. Julukisilla :) Ekologisempaa ja tutustuu uusiin tuttuihin.

    Tsemppihalit vesisatteesta!

    VastaaPoista