torstai 3. marraskuuta 2011

Road trip on takana...

Tassa sita istutaan hotellihuoneessa ihan yksin. Kummallista kun on hiljaista. Kukaan ei katso telkkaria, kukaan ei torku, kukaan ei juttele ja kukaan ei suunnittele mita tehdaan paitsi mina. Tavallaan on haikea olo, mutta samaan aikaan on perhosia vatsanpohjassa, kun matka jatkuu ihan uusiin maisemiin.

Varailin jo majapaikan etukateen San jose del Caboon. Pari NHL matsia toki on viela taalla usan puolella San Josessa ja Los Angelesissa. Mieli halajaa jo Meksikoon, mutta eihan tassa ole kuin viikko niin siella ollaan.

Losiin kun viimeksi jaatiin niin jatketaanpa sielta. Valas reissu oli pienoinen pettymys, kun valaat loistivat poissa olollaan, mutta merileijonia ja monenlaisia delfiineja sentaan nahtiin. Naamaankin saatiin hieman varia, kun aurinko porotti koko paivan. Se paiva menikin Long Beachin aluetta kierrellessa, kun esim Hollywoodiin oli n. 40km matka, niin skipattiin se suosiolla seuraavalle paivalle. Aamusta sitten istumaan pikku ruuhkiin ja kohti walk of famea. Hard rock cafessa kahvit ja sitten Motorheadin Lemmyn suosikki paikkaan lounaalle. Ja taas ruuhkaan ajamaan pitkin sunset boulevardia kohti Venice beachia. Kerettiin juuri rannalle ennen auringonlaskua. Makeat maisemat!

Seuraava paiva menikin ajellessa mulholland drivella ja kaytiin katsomassa hollywood kyltti niin lahelta, kun autolla paasee. Kyllahan 3 paivaa Los Angelesin kokoiseen paikkaan on aivan liian vahan, mutta nakipa sentaan jotain. Ison kaupungin ruuhkat ja pitkat valimatkat tekee suunnittelusta hieman hankalaa, joten yhden paivan aikana ei hirveasti ehdi nakemaan.

Matkaa oli jatkettava lauantaina 29.paiva heti aamusta, kun matkaa oli San Franciscoon n.800km ja rantatie 1 ei ole niita ihan nopeimpia, mutta maisemiltaan se onkin jotain poikkeuksellista. Matkaan saatiin menemaan n.12h pysahdyksineen. Friscossa oltiin kolme yota ja katsastettiin Alcatrazin vankila, halloween punkki-iltamat, muir woodsin punapuut ja tietenkin golden gate silta. Vankila kierros oli hienosti toteutettu audio kierroksella, missa kertojina olivat entiset vangit ja vartijat. Todella hienosti toteutettu kierros. Eli siis korvalaput paahan ja paina play, niin tarina lahtee. Aanimaailma oli toteutettu avainten kilinasta, sellin ovien paukahduksiin. Kertoja kehoittikin tietyissa kohdissa pysahtymaan ja laittamaan silmat kiinni ja kuuntelemaan vankilan aania.


Sacramentoon tehtiin sitten yhden yon pyrahdys morjestamaan Foo Fightersin poikia, jotka tykittivatkin 2h 30min, niin etta vielakin paassa humisee. Mahtava tunnelma ja bandi oli kovassa vedossa. Rokki tupakka haisi ja Dave Grohl vitsailikin, etta haiseeko Sacramentossa aina tallaiselle. Tama olikin meidan porukan viimeinen yhteinen ilta ja voiko tata road trippia paremmin paattaa. No ei tule kylla mieleen.

Top 7 USA

7. Las Vegas

Paljon valoja ja viela enemman pelikoneita. Voit kiertaa maailman ympari yhdessa paivassa. Aamianen Luxorissa, lounas New Yorkissa, paivallinen Venetsiassa ja iltadrinkit Pariisissa.

6. Sun Studio Memphis

Rock'n rollin ground zero. Taalta se kaikki on lahtenyt. Olisi varmaan lahtenyt joskus jostain muualta, mutta eipa lahtenyt. Pieni studio, jossa tapahtui suuria asioita.

5. NFL peli Atlantassa

50000 ihmista huutaa stadionilla ja grillit on kuumana stadionin ulkopuolella. Sama kuin suomessa kesa festarit, mutta nama on hieman useammin. Melekosta meininkia.

4. NHL pelit Torontossa ja Pittsburghissa

Suomalaiselle hieman parempi laji seurata kuin edellinen. Tunnelmaltaan jai jenkki futiksesta, mutta kokemuksena menee edelle. Jaakiekko on kuitenkin se rakkain laji.

3. New Orleans

Metka paikka, jossa todellakin olisin viihtynyt pitempaankin. Musiikki raikaa joka paiva. Halpaa juomaa ja mukavia ihmisia. Ruokaa kehuttiin entuudestaan, mutta siina hieman jaatiin paitsioon. No ens kerralla sitten vaikka syodaan enemman.

2. Foo Fighters Sacramento

Aikaisemmin kirjoitinkin jo perustelut. Paassa humisee ja korvissa piippaa. Soittivat lujaa ja hyvin.

1. Cedar Point Sandusky

Maailman paras vuoristorata on maailman paras vuoristorata piste. Ensimmainen maki on vaan 80 astetta jyrkka ja lahtee 94m korkeudesta. Tai Top Thrill Dragster! Ei vaan pysty selittamaan sita tunnetta, kun joku laite ampaisee sinut muutamassa sekunnissa 190km/h vauhtiin. Ei vaan pysty!

Highway 1

Highway 1 taas

Muir Woodsin kansallispuisto

Puiston korkein punapuu on 115m korkea

Golden Gate

Alcatrazin vankila mystisessa sumussa

Vankien kutsuma "broadway"
(kalja)pullonokka delfiini

Mita sakin tuut meita tanne kuvaamaan?

Venice beach, Los Angeles

Los Angelesissa laskee ja Japanissa nousee mika se on?

The kyltti
Muutama muu paikka olisi kylla ansainnut paikan listalla. Esim. Blue ridge park way, Highway 1 tai Los Angeles. Alcatraz ja mita naita nyt oli. Hieno kuukausi ja toivottavasti hienoja kuukausia, viikkoja ja paivia on edessa. Tassa viela vahan kuvia Losista, highway ykkoselta ja San Franciscosta. FF keikalla ei ollu kameraa mukana.

4 kommenttia:

  1. miksi mun kommentit ei tuu tänne

    VastaaPoista
  2. On teillä ollut hieno kuukausi. Turvallista matkaa Meksikon puolelle!

    VastaaPoista
  3. Hyvinhan se aidin kommentti tuli perille. Toki siihen voi laittaa ihan asiaakin. :)

    VastaaPoista
  4. Yritinhän minä uudelleenkin, johonkin se hävisi..
    Matkakertomuksesi oli jälleen niin kivaa luettavaa ja ne kuvat-auringon laskusta voisi ja muistakin teettää taulun! Hienoja maisemia ja paikkoja olet nähnyt ja kokenut. Mukavaa ja turvallista jatkomatkaa.

    VastaaPoista